Return to Base Triathlon

 

Het is geen ‘gewone’ Triathlon. Het gaat in de eerste plaats om verbondenheid en saamhorigheid.

De Triathlon is dan ook de eerste in Nederland voor deelnemers die gewond, geblesseerd en/of door ziekte invalide geraakte (oud-)militairen.

In deze aangepaste Sprint Triathlon, waarin zwemmen (200m), wielrennen (12 km) en indoor roeien (2 km) op het programma staan, wordt de strijd met elkaar aangegaan. Deelname kan zowel als individu of als onderdeel van een team. In teamverband (welke uit 3 leden bestaat) voert elk teamlid 1 discipline uit. Deelnemers zijn (oud-)militairen met of zonder beperking. Doel van de Triathlon is de deelnemers hun grenzen te laten ontdekken in sportieve, competitieve omgeving. Daarnaast staat ook het coachen en supporter centraal. 

Deelnemers moeten in staat zijn om 200m te zwemmen (zonder hulp), 12 km te wielrennen of handbiken, en 2 km op een conventionele (of aangepaste) Concept2 roeimachine te roeien. Als onderdeel van een Team Relay dient u in staat te zijn 1 van deze disciplines te volbrengen.

Inschrijven doet u door een mail te sturen naar: returntobaseqpo@gmail.com.  Hierin geeft u aan in welke categorie u deelneemt en evetueel welke beperking u heeft. Ook geeft u aan (indien mogelijk) wat uw verwachte eindtijd is. Inschrijvingen dienen uiterlijk 1 juni 2019 binnen te zijn. Kosten:€7,50 te voldoen bij inschrijving op IBANnummer NL71RABO0325887543. Na inschrijving ontvangt u een waiver,deze levert u ondertekend in bij regstratie op de wedstrijddag.

“Fortis in Unum”

Wedstrijdinformatie: Revalidatie Triathlon 2019